top of page

SEXUALITAT ORGÀNICA FEMENINA

introducció

sexualidad femenina
suelo pélvico y canal vaginal

   Els ovaris, l’úter, la vagina i els pits són les parts de l’anatomia femenina amb més potencial energètic de tot l’organisme. Alhora, aquests són els espais més desconeguts, plens de tabús i amb més repressió del nostre cos.

 

    Molts dels bloquejos, desequilibris i malalties que ens trobem al cos vénen donats  per creences familiars i del lloc on vivim; ja que cada cultura té una concepció diferent de l’energia sexual i del què significa ser dona.

    De tal manera que la socialització acaba marcant i determinant físicament els nostres cossos. “Embodiment” és el terme  sociològic que descriu aquest procés: com totes les empremtes que rebem, transformen els nostres cossos fins el punt que la pelvis d'una cubana, el moviment de mal.lucs d'una brasilera o el caminar d'una japonesa, no tenen res a veure...

 

    Després de segles de patriarcat i vivint en una societat occidental, l’efecte més devastador ha estat l’absoluta devaluació de les qualitats femenines i la repercussió en l’úter que s’ha contret i ha canviat, fins al punt ,que la majoria de les dones mai han experimentat un orgasme cèrvico-uterí (el màxim plaer físic femení) i moltes pateixen menstruacions o parts amb contraccions i dolor.

    Volem estar sanes però no és possible del tot perquè és en un cos reconegut i ple de plaer que no hi ha dolor.

 

    Aquest desconeixement i desconnexió del propi cos ens allunya del nostre poder personal i del què representa viure en un cos cíclic, amb canvis hormonals constants, receptor, absolutament penetrable, capaç de crear, transformar i donar vida.

    És de vital importància tornar a connectar amb els nostres òrgans reproductors, amb les nostres qualitats femenines, integrar la nostra masculinitat i resignificar la sexualitat per sanar-nos.

 

    Amb el suport de diferents pràctiques (Ioga de la feminitat, Meditacions actives, Respiració Ovàrica Alquímia Femenina, Sexualitat Transcendental Taoista, Danses ancestrals...) recuperem aquesta connexió amb la saviesa del nostre cos, de la part més física, com també, amb les emocions i la intuïció.

    Desenvolupem recursos personals amb els quals desprendre’ns dels diferents paradigmes de la ment per poder modificar les emocions i sanar el nostre cos; deixar anar bloquejos físics, emocionals, mentals i tot allò que ens limita a obrir-nos a l’energia sexual-creativa que habita en nosaltres.

 

    Retrobant el plaer, la capacitat multiorgàsmica i l’ejaculació, sanem i resignifiquem el nostre cos, la sexualitat, la sensualitat i la fertilitat. Millorem el coneixement personal a través del contacte íntim, profund amb nosaltres mateixes i així desenvolupant una sana autoestima, un equilibri emocional i la confiança que som la nostra pròpia medicina.  

 

    La Sexualitat Orgànica és sana, conscient i evolutiva; un procés de transformació personal a través del cos.

    Un camí preciós i emocionant per recuperar-nos a nosaltres mateixes, els nostres cossos, el nostre potencial femení, el nostre Plaer.

     Alhora, una manera de prevenir i tractar tots els trastorns i malalties que tenen origen en la nostra sexualitat (infertilitat, avortaments, endometriosi, ovaris poliquístics, miomes, incontinència, despreniment de  matriu, menstruacions doloroses, amenorrea, migranyes associades als canvis hormonals, anèmia, frigidesa, anorgàsmia, vaginitis, ...)

 AQUEST TALLER:

- És una introducció al mètode de Sexualitat Orgànica; un conjunt de pràctiques pel coneixement i la cura de la sexualitat

- Amb la part teòrica coneixerem el funcionament de l'aparell reproductor femení, més enllà de la vessant més física.

- Activarem la reconnexió neuromuscular i sensitiva amb els òrgans femenins (ovaris, úter, vagina i pits) (pràctiques taoístes)

- Experimentarem pràctiques per la obertura, mobilització i descontracció muscular de la pelvis (l'espai del sistema reproductor) (ioga tántric i dances ancestrals)

-A través d'una meditació activa ressignifiquem la sexualitat, li donem un nou valor i alliberem bloquejos propis o heredats que estan instalats en la nostra sexualitat. (respiració ovárica, alquímia femenina)

bottom of page